Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

2017 első chili termései

2017. április 19. - Chillcelona

Az idén valamivel sikeresebbek voltunk a chilik teleltetésével. Hat chili növényt vittünk be az irodába és helyeztünk el a lépcsőfordulókba szép nagy ablakok mellé, igaz csak északkeleti és északnyugati kilátással, ezekből három élte túl. A Cheiro Roxa (első éves), a Serrano Tampiqueno (másodéves) és a Habanero Carribean Red (első éves), nem élte túl. A gyanúm, hogy a tetűk nyírták ki, későn vettem kezelésbe őket.

Kint havazik, bent pedig virágoznak a chilik és az első termések is már látszanak. Elég szürreális kép.

Ez egy Pimai chili, rengeteg virággal, lendülettel indul neki a második évének.

 

Ez a Jalapeno Early, egyszerűen gyönyörű állapotban van. Nemsokára indulhat a szüret.

Ez pedig a Yellow Short Tabasco, mindenki kedvence. Kicsit leharcolt állapotban, de egyre jobban néz ki. Életerős hajtások indultak meg.

Végezetül néhány Jalapeno Early gyökereztetett hajtás. A lemetszett ágakból néhányat leszúrtam néhány hete, ebből kettő-három megmaradni látszik. Örülnék neki, ha megerősödnének, mert ez egy nagyon korrekt fajta. Termékeny, jó ízű, ami kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr8712438675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása