Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Új chili fajták 2016

2016. február 10. - Chillcelona

Minden évben arra a következtetésre jutunk Laci barátommal, hogy túl sok chili fajtával foglalkozunk egyszerre ahelyett, hogy a kedvenc fajtákra koncentrálnánk. Laci lehetőségeit a belvárosi lakásának ablakában rendelkezésre álló hely bekorlátozza, hogy ott hány növény fér el. De nekem is a kertben többlet menedzsment feladatot jelent annyi különböző fajtával foglalkozni. A tavaly is volt biztos 15-18 féle, beleértve az édes fajtákat. Ezért az idei új évnek úgy indultunk neki, hogy nem lesznek új fajták. De aztán Laci egy gyenge pillanatában mégis rendelésre adta a fejét és mivel nem akartam magára hagyni én is beszálltam két fajtának a megrendelésével.

A jól bevált finn chili őrültnél adtuk le a rendelést, ami annak rendje és módja szerint ma megérkezett.

img_1192.JPG

Semmi cicoma. Egyszerű műanyag tasakokba átlagosan 10 mag, kis képes cetli mellékelve. A rendelt 7 fajta kaptunk ajándékba még kettőt. Köszönjük. Az átlagár is csökkent így.

Én egy kicsit drágállom a helyet, egy "klasszikus" kertészeti boltban nagyobb mennyiségekkel szolgálnak hasonló árakon. Cserébe a kínálat nagyon változatos. És akkor lássuk, hogy mit kaptunk:

  1. Malawi Bird's Eye
  2. Omnicolor
  3. Cheiro Roxa
  4. Bird's Eye Baby
  5. Habanero Caribbean Red
  6. Purira
  7. Cabai Burung Ungu
  8. Kori Sitakame
  9. Jalapeno Farmer's Market Potato

Szép színes társaság, közöttük sok fura nevű. Részletesebb leírással a következő alkalommal szolgálok.

Az itthoni magkészletet is át fogom még böngészni, hogy mi van, ki kap esélyt az idén.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr908380414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása