Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Phimai chili

2015. december 09. - Chillcelona

Laci barátunk a napokban tért vissza szokásos távol keleti portyájáról és ez alkalommal sem hagyta ki a piacok meglátogatását.

Egy helyi (bízunk benne, hogy helyi) chili fajta néhány példányával tért vissza és a korábbi hagyományoknak megfelelően a hely után kereszteljük el, ahol vette, mivel a helyi nyelvjárás nem ismerte eléggé, hogy megkérdezze a fajta nevét.

Így lett ennek a chili fajtának a neve Phimai chili. Mivel íze, erőssége elnyerte a tetszésünket ezért a magját megszedtem és jövőre ültetek, de csakis az érdekesség kedvéért.

img_4516.JPG

Ha valakiben felmerül, hogy mi az a chili erősség, ami tetszésünket elnyeri: az ehető csípős, amely nem marja szét a nyálkahártyádat, hanem még érzed az ízét. Ez egy ilyen klub. Azért mutatóban lesz mindig egy-két extrém csípős, de csak a rend kedvéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr408147282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása