Laci barátunk a napokban tért vissza szokásos távol keleti portyájáról és ez alkalommal sem hagyta ki a piacok meglátogatását.
Egy helyi (bízunk benne, hogy helyi) chili fajta néhány példányával tért vissza és a korábbi hagyományoknak megfelelően a hely után kereszteljük el, ahol vette, mivel a helyi nyelvjárás nem ismerte eléggé, hogy megkérdezze a fajta nevét.
Így lett ennek a chili fajtának a neve Phimai chili. Mivel íze, erőssége elnyerte a tetszésünket ezért a magját megszedtem és jövőre ültetek, de csakis az érdekesség kedvéért.
Ha valakiben felmerül, hogy mi az a chili erősség, ami tetszésünket elnyeri: az ehető csípős, amely nem marja szét a nyálkahártyádat, hanem még érzed az ízét. Ez egy ilyen klub. Azért mutatóban lesz mindig egy-két extrém csípős, de csak a rend kedvéért.