Az ide chili kínálatban viszonylag jól megkülönböztethető fajták kerültek. Ennek ellenére többen keresnek meg, hogy nem tudják megállapítani, hogy milyen chili nő a tőlem kapott növényeken.
Egy kis segítség a beazonosításhoz.
Ebből csak néhány szerencsés kapott, mert nem kelt rendesen. Rücskös külsője a jellegzetessége, 10-12 cm-es közepesen hosszú termések.
Sötét levele van a növénynek, a termések csokrosan nőnek és zöldből feketébe majd pirosba mennek át. Kicsik 1-2 cm-esek.
Jellegzetes formája van, zöldből sárgába megy át színe. Róluk már részletesebben írtam. A termések kicsik 1 cm-esek.
Thai Dragon
Ez lehet egy kicsit elfajzott, mert "kövérebb" lett. Az klasszikus Erdélyi csípőssel, az Almási El Classico-val összetéveszthető, de annál kisebbek és vékonyabbak.
És ilyen az Almási El Classico. Csak azt sajnálom, hogy nem együtt fényképeztem le őket. Ezeket a példányokat már nem is tudom, mert a sógoromnak adtam őket. :)
Yellow Short Tabasco
Ez a Cumarival összetéveszthető, nagyon hasonló. A szállítólevél segíthet annak aki nem címkézte fel. Ezt nagyon szeretem, egy bokrom lett csak, mostanában kezdtek érni.
Főiskolás
Tömör bokron nagyon-nagyon sok chili, amelyek zöld-fekete-piros útvonalon érnek. Jó húsos, igazi krémnek való. Az a helyzet, hogy keresem a jó receptet, mert még soha nem csináltam. Még annyi gondom van, hogy nem tudom kell-e külön daráló, turmix ennek a feladványnak, vagy az eszközöket meg lehet valahogy tisztítani, hogy még lehessen velük más élelmiszert érinteni.
Folyt köv.