Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Chili határozó

2014. szeptember 01. - Chillcelona

Az ide chili kínálatban viszonylag jól megkülönböztethető fajták kerültek. Ennek ellenére többen keresnek meg, hogy nem tudják megállapítani, hogy milyen chili nő a tőlem kapott növényeken.

Egy kis segítség a beazonosításhoz.

Cayenne Long Slim

Ebből csak néhány szerencsés kapott, mert nem kelt rendesen. Rücskös külsője a jellegzetessége, 10-12 cm-es közepesen hosszú termések.

DSC_8075.JPG

 

Black Pearl

Sötét levele van a növénynek, a termések csokrosan nőnek és zöldből feketébe majd pirosba mennek át. Kicsik 1-2 cm-esek.

DSC_8077.JPG

 

Habanero Pumpkin

Jellegzetes formája van, zöldből sárgába megy át színe. Róluk már részletesebben írtam. A termések kicsik 1 cm-esek.

DSC_8076.JPG

 

Thai Dragon

Ez lehet egy kicsit elfajzott, mert "kövérebb" lett. Az klasszikus Erdélyi csípőssel, az Almási El Classico-val összetéveszthető, de annál kisebbek és vékonyabbak.

DSC_8073.JPG

És ilyen az Almási El Classico. Csak azt sajnálom, hogy nem együtt fényképeztem le őket. Ezeket a példányokat már nem is tudom, mert a sógoromnak adtam őket. :)

DSC_8072.JPG

 

Yellow Short Tabasco

Ez a Cumarival összetéveszthető, nagyon hasonló. A szállítólevél segíthet annak aki nem címkézte fel. Ezt nagyon szeretem, egy bokrom lett csak, mostanában kezdtek érni.

DSC_8082.JPG

 

Főiskolás

Tömör bokron nagyon-nagyon sok chili, amelyek zöld-fekete-piros útvonalon érnek. Jó húsos, igazi krémnek való. Az a helyzet, hogy keresem a jó receptet, mert még soha nem csináltam. Még annyi gondom van, hogy nem tudom kell-e külön daráló, turmix ennek a feladványnak, vagy az eszközöket meg lehet valahogy tisztítani, hogy még lehessen velük más élelmiszert érinteni.

DSC_8079.JPG

 

Folyt köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr206657783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása