Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Új szezon, új kezdet

2014. február 28. - Chillcelona

A tavalyi év kicsit zűrösen telt, annyira el voltam havazva a munkáimmal, hogy alig jutott idő a kertre és a chilikre. Azok után pedig alig kell csodálkozni, hogy a blog is el lett hanyagolva. Az idei évre megpróbálom magam összeszedni és rendszeresen beszámolni arról, hogyan halad a chili programunk.

Az idén újult erővel nekiálltunk Laci barátommal, hogy újabb chili fajtákat próbáljunk ki és újabb híveket szerezzünk a termesztésnek.

Nem szaporítom tovább a szót, íme az idei felhozatal:

Black Pearl - Capsicum annuum ~20 000 - 30 000 SHU

blackpearl.jpg

Rendkívül látványos, apró 1-1,5cm-es gömb alakú, csípős termések feketéből piros színűvé érnek. A levelei zöldből fekete színűvé változnak a napsütés és a meleg hatására. Termés: 90 nap.

Coffee Bean - Capsicum chinense ~ 77 000 SHU

Több száz apró, 0,8-1cm átmérőjű felfelé álló piros színűre érő termést hoz. A növény a kávészemhez hasonló érési színfázisairól kapta a nevét (zöld-narancssárga-piros). A növény alacsony, tömör bokorrá nő, ezért kiválóan alkalmas cserépbe is. Aromája a habanerokhoz hasonlóan gyümölcsös. Termés: 75nap.

Cumari - Capsicum chinense ~ 50 000 SHU

Cumari-o-Passarinho.jpg

Brazíliából származik. Több száz apró, 1-2cm hosszú citromsárga színű termést hoz. A növény alacsony, tömör bokorrá nő, ezért kiválóan alkalmas cserépbe is. Aromája a habanerokhoz hasonlóan gyümölcsös. Termés: 75 nap

Habanero Chocolate - Capsicum chinense ~450 000 - 650 000 SHU

Habanero-Chocolate2.jpg

A fajta nevet 3,5-5 cm hosszú és 2,5-5 cm vállszélességű, csokoládé színű terméséről kapta nevét. Íze kellemes füstös, gyümölcsös aromájú. Akár 80 cm magasra is megnőnek, hosszú tenyészidejűek, ezért korán javasolt elültetni. Congo Black néven is ismert.

Numex Twilight - Capsicum annuum ~ 50 000 - 100 000 SHU

Numex-Twilight_1.jpg

A New Mexico Egyetem hozta létre ezt a chili fajtat 1992-ben. Rendkívül a sokszínű termése miatt: 1 növényen több száz rendkívül apró, maximum 2 cm nagyságú és 0,5 cm széles égnek álló paprikák vannak, amelyek lila, sárga, narancs színűből sötétpiros színűre érnek. Termés: 85 nap. 

Pumpkin, Habanero - Capsicum chinense ~ 73 000 SHU

Rengeteg látványos kb. 2cm-es, zöldből narancssárgává érő termést hoz. A habanerokra jellemző kitűnő aromával rendelkezik. A növény alacsony bokorrá nő, ezért kiválóan alkalmas cserépbe is. Termés: 80 nap

Shata Baladi - Capsicum annuum ~ 40 000 - 45 000 SHU

Shata_Baladi.jpg

A felfelé álló termései zöldből piros színűre érnek, kb 3-4 cm hosszúak es 3 cm szélesek. Magassága kb. 40 cm. Rendkívül vastag és lédús a húsa. Termés: kb. 85 nap

Cayenne Long Slim - Capsicum annuum ~ 30 000 - 50 000 SHU

Chayenn_Long_Slim.jpg

Karcsú zöldből piros színű érő paprikái függenek és elérhetik a 25 cm-es hosszúságot.Gyakran redőzött és szabálytalan alakú.

Shishito - Capsicum annuum ~ 500 SHU

Shishito.jpg

A Shishito egy japán paprika fajta. Érett termése zöld színű,vékony húsú, érdekes alakú, kb. 7 cm hosszú és 2,5 cm széles. Keleti, japán ételek alapanyaga. A és C vitaminban gazdag. Grillezni a legegyszerűbb.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr595837585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása