Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Prológ II (2013 újdonságai)

2013. február 06. - Chillcelona

Az alábbiakban bemutatott chilikről már írtam egy nyári bejegyzésben, melyeket még a fiam hozta nyári útjáról. Ezekből fogok én palántákat nevelni a chili baráti körünknek, néhány tavalyi bevált fajta mellett, és még tervezek két-három további fajtát beszerezni és kipróbálni. Remélem nem dobnak ki itthonról. :)

Visszanézve van két édes fajta, egy enyhén csípős, két csípős és egy nagyon csípős, ez összesen hat fajta.


Miniature Chocolate Bell (édes)

Nagyon édes, formájára egy mini kaliforniai. Kezdetben zöld, éretten csokoládé barna lesz. Kis, tömött növényeket nevel.

Miniature_Chocolate_Bell.jpg

Ancho Magnifico (enyhe)

Ez egy hibrid paprika, a legnagyobb ancho (=széles) paprika, klasszikus poblano ízzel (akármit is jelentsen ez). A gyümölcsök óriásiak, a leírások alapján jellemzően enyhén csípős (a tasakon azonban "hot" áll). Vastag húsú, igazi delikatesz, jellemzően töltik.

PepH_AnchMag.jpg

 

California Wonder Orange (édes)

Ez a jól ismert Kaliforniai csoda narancs színű változatban; értelemszerűen édes. Organikus termesztésből származó magok. Kíváncsi vagyok, hogy miben fog megnyilvánulni.

California_Wonder_Orange.jpgSerrano Tampiqueno (6,000-23,000 SHU)

Egy Serrano fajta, 60-90 cm magasra megnő, bőtermő.

SerranoTampequino.jpg

Santaka Hot Asian (40,000-50,000 SHU)

Ez egy Japánban népszerű fajta, csípőssége és ízletessége miatt kedvelik. A termések kisebbek, 5-6 cm. Fehér virágaival díszes megjelenése van.

Santaka_Hot_Asian.jpg

Hungarian Hot Wax (2,000-4,000 SHU)

Hazai fajta, külföldről. Ilyen termett a szomszédban tonnaszám a tavaly. Két tíz literes vödörnyit savanyítottunk be. Most nagyon jól jön. Csípős, de ehető. Szerintem ezt mindenki ismeri, nem kell bemutatni. Nosztalgikus okokból fogok csak ültetni.

HungarianYellowWaxPeppers.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr915066262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása