Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

A nagy szétültetés

2012. április 26. - Chillcelona

Na, nem azért kellett szétültetni őket, mert nem jönnek ki egymással a palánták, hanem mert kinőtték a helyüket, nagyobb "szoba" kell nekik. A hétvégén sikerült mindegyiknek helyet szorítani és kapott mindegyik saját műanyagcserepet (! jó, nem? így szokták mondani).

DSC_2540_Palantak.JPG

Lettek szépen, olyan sokan vannak, hogy még nem tudtam megszámolni sem őket.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy Jalapeno

 

 

 

 

 

 

DSC_2542.JPGTabasco és jobbra egy Chayenne

DSC_2543.JPG

 

 

 

 

 

 

Ez egy Serrano

DSC_2544.JPG

 

 

 

 

 

 

És még egy Chayenne. Elég egyformáknak tűnnek még. Egyedül a Tabasco-knak van egy kicsit bolyhos törzse.

 

 

 

 

 

Esténként még hideg van ezért többnyire a házban töltik az éjszakát, de mivel sokan vannak csak az egyik tálcán lévő csapatot hordozom ki a szabadban, a többi az ablakban figyel. Még szerencse, hogy így tettem, történt ugyanis, hogy a tegnap délután akkora szélvihar volt, hogy ami nem tudtak elég gyorsan a bevinni a házba azt egyszerűen elvitte a szél. De úgy elvitte, hogy több palántát azóta sem találok az udvaron. Még az a szerencse, hogy a kárba veszett palánták nem chili palánták voltak, hanem paprika, meg padlizsán, de négy tő édes paprika és hat padlizsán került a veszteséglistára. Ezeket a palántákat úgy képzeltem el, mint valami hajótöröttek. Este kerültem csak haza és a sötétben kicsit kerestem, akkor megkerült két paprika (hat közül), de a sötét miatt fel kellett függeszteni a keresést. Reggel és napközben kiterjedt keresés folyt és még megkerült két paprika, de a többit el nem tudom képzelni hova tudott a szél elsodorni. Állítólag mindössze pár percig tartott a szél, de olyan hirtelen jött és olyan erős volt, hogy csak egyet tudtak fordulni. Kár. A témánk szempontjából annyi a megnyugtató, hogy a chilik megúszták.

Jön a meleg és a nap, azt szeretik. Szépen alakulnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr544473780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása