Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Telelő chilik

2015. december 07. - Chillcelona

Az idei szezon hamar véget ért. Már csak a fotók maradtak, hogy legyen mire visszatekinteni. No meg a különféle formákban eltett chili készítmények. De ezekről majd legközelebb.

Most bemelegítésképpen bemutatok néhány képet azokról a szerencsés chilikről, melyek nyertek egy újabb évet azzal, hogy behoztuk őket telelni. A telelőhelyük egy viszonylag világos lépcsőház.

Hat féle chilink nőtt az idén a teraszon, abból hármat örökbe adtam két gondos chili nevelőszülőnek, hármat pedig megtartottunk. Elég jól viselték az akklimatizálódást, viszonylag kevés levelet hullajtottak. Csak egy probléma ütötte fel a fejét, éspedig az egyik megtetvesedett, pontosabban elszaporodtak rajta a tetvek. Ha bekerülnek a melegbe igen gyakran megesik, érdemes figyelni őket.

A tavalyi tél végén a kabala chilink egy Naga Morich három év után megadta magát. Nem tudtam megfejteni az okát, de szép lassan elszáradt. A három teleltetett chili a következő:

Yellow Short Tabasco, mindenki kedvence. A növény mérete, a termések színe, íze, csípőssége mind alkalmassá teszi, hogy bizalmat szavazzunk neki.

img_1161.JPG

Japaleno Early, az idei év felfedezettje. A termések mérete, húsossága, íze népszerűvé tette. Sokoldalúan használható. Jövőre nagyok a várakozásaim vele szemben. Vannak friss hajtásai, a következő hetekben virágozni fog.

img_1162.JPG

Serrano Tampiqueno, régi kedvencem, utolsó leszármazottja az eredeti magoknak. Érdekes módon a három közül ez az egy tetves. Eléggé. Múlt pénteken kapott egy káliszappanos fürdetést. Ma megnéztem, még vannak partizánok.

img_1163.JPG

img_1164.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr48147044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása