Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Palánták kiültetése

2014. május 11. - Chillcelona

A múlt hét elejére még hideget ígértek, ezért a hosszú Május 1-i hétvégén úgy gondoltam, hogy még nem jött el az ideje a kiültetésnek. Hétfőn 3,5, kedden reggel meg 2,5 fokot mértem. Megfagyni nem fagytak volna meg, de biztos nem élvezték volna a hideget. Jobbnak láttam elhalasztani egy héttel.

Így a mostani hétvégére esett a nagy nap, amikor a helyükre kerültek a chilik. Szép termetes palánták lettek, egyelőre meg vagyok elégedve, ahogy alakulnak a dolgok. Többségük már bimbózott, de nem egy virágzott vagy akár már termés is volt rajta.

Egy kicsit túl lőttem a célon és 16 fajtát ültettem, összesen 131-et chilli lett, amelyből nem kevesebb, mint 72 chilli palántát ajándékoztam a kollégáknak. És még van néhány tartalék játékos, amelyek ömlesztve figyelnek egy műanyag növénytartóban (mondanám, hogy műanyag virágcserép, csak nem cserép :) ).

Ez a 16 fajta lett végül:

Édes Pepperoni
Trinidad Scorpion Moruga
Cayenne Long Slim
Thai Dragon
Almási El Classico
Serrano Tampiqueno
Santaka Hot Asian
Yellow Short Tabasco
Bolgár kicsi piros, édes
Bolgár piros csokros, csípős
Jalapeno
Bali
Flores
Medusa
Ancho Magnifico
California Orange Wonder

Kész botanikus kert. Amúgy van paradicsom is a kertben és a sok csere-bere eredménye az lett, hogy abból is van 15 fajta.

Az érdekesség kedvéért, van még jó néhány palánta, amelyek a kezdetekben történt baleset miatt nem tudom, hogy milyen fajta. Ha eléggé megnőnek jó kis játék a beazonosításuk. Nem mindegyiknek vannak olyan egyedi azonosító jelei, amely alapján még a virágzás előtt fel lehet ismerni.

Jalapeno.JPG

Jalapeno

PirosCsokros.JPG

Piros Csokros

AlmasiElClassico.JPG

Almási El Classico

Bali.JPG

Bali

Flores.JPG

Flore

ThaiDragon.JPG

Thai Dragon

Medusa.JPG

Medusa

Santaka.JPG

Santaka

AnchoMagnifico.JPG

Anco Magnifico

California_Orange.JPG

California Orange Wonder

CayenneLongSlim.JPG

Cayenne Long Slim

Pepperoni.JPG

Édes Pepperoni

Moruga.JPG

Trinidad Scorpion Moruga

KicsiEdes.JPG

Kicsi Édes piros BG

YellowShortTabasco.JPG

Yellow Short Tabasco

 

A Serrano Tampiqueno hiányzik a képek közül. Ez és a Medusa a legjellegzetesebb. A Serrano-nak szőrös, bolyhos mindene, a Medusát meg méretéről lehet megismerni.

Most ennyi. Kint esik, ami jó, de kicsit hűvös van, ami még elmegy.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr986153710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása