Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Serrano Tampiqueño - Capiscum annuum

2013. február 17. - Chillcelona

6-23,000 SHU közepesen csípő-csípős fajta.

Az Andok hegyeiből származik. Évelő, nagyon fagyérzékeny. 60-90 cm magasra és ugyanilyen szélesre nő. 7-9 cm-es vastag húsú termései vannak.

SerranoTampequino.jpg

Vetés: 8-10 héttel az utolsó fagy előtt. 24-26 fokos talajban kel a legjobban. 6-8 mm mélyre kell vetni. 10-25 nap alatt kelnek.

Kiültetni, akkor lehet, amikor a nappali hőmérséklet eléri 21 fokot, és az éjjeli nem megy 12 fok alá. Kiültetéskor a virágokat el kell távolítani. 80 cm-es tő- és 1 m-es sortávolságra kell szétülteti őket.

Egy szűk hőmérséklet tartományban érzik magukat jól: 21-31 fok nappal és 15-21 éjszaka. Takarni kell, hideg éjszakákon és árnyékolni forró nappalok. Általános kerti föld megfelelő, a túl homokos, illetve agyagos talajt javítani kell.

Gyomláláskor figyelni kell mert sekély gyökerei vannak. Szereti, ha mélyen meglocsolják. Napos helyre kell ültetni. Alacsony nitrogéntartalmú trágyával kell tápozni havonta egyszer.

Betakarítás várhatóan 78 nappal a kiültetés után, szedhető zölden vagy pirosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr275085991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása