Nem gasztroblog, de kis színes.
Az alábbiakban egy barátunk receptje, aminek az elkészítéséhez a céges Chili-projekt keretében termesztett chiliket kerültek felhasználásra (Belvárosi gangon termett bishop crown és bolivian rainbow)
Paradicsomos-chilis paprika
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 nagy kaliforniai paprika
- 16 szem koktélparadicsom
- 3 enyhe chili (pl: bishop crown)
- 1/3 üveg aszalt olajbogyó
- 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- friss bazsalikom
- (1 csomag mozzarella)
- só, bors
A kaliforniai paprikát félbevágjuk, kimagozzuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, összekeverjük a felszeletelt fokhagymával, karikára vágott chilivel, olajbogyóval, bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk. A keveréket kicsit összenyomkodjuk, beletöltjük a kaliforniai paprikába. 200°C-os sütőben 15 percig alufóliával lefedve, majd 5-10 percig alufólia nélkül sütjük. A sütőből kivéve ízlés szerint lehet mozzarellát szaggatni a tetejére és hagyni beleolvadni. Friss baguettel vagy pirítóssal tálaljuk.