Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

236 000 SHU

2012. szeptember 30. - Chillcelona

Péntek este a "Kutatók éjszakáján" megjelent versenyzők közül az általunk bemutatott Naga Morich bizonyult a legerősebbnek. Por állagú paprikát tudtak mérni és kb. 14,748 mg/kg (jelentés itt) szárazanyag mennyiségű kapszaicint és dihidrokapszaincint mutattak ki.

Találtam egy tudományos anyagot, amelyből kiolvastam, hogy 16-os szorzóval alakítják át a mennyiséget a Scoville skála értékeire. Így lesz a chilink kb. 236,000 SHU értékű. Ez még messze van a pedigréjében szereplő millió+ értéknél, de aki már kóstolta, az megizzadt rendesen.

Mértünk még egy Bird's Eye-t is, amely számomra meglepően szerepelt, a maga 6027 mg-os értékével (jelentés itt), ez megközelítőleg 96,000 SHU-nak felel meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr974812517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása