Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Az első bishop crown virágok

2012. június 26. - Chillcelona

Matyi kollégánk helyzetjelentése:

"Két chilim van, egy bolivian rainbow és egy bishop crown. Május második hetében vittem haza a Nagy Chiliosztás alkalmával. Kétemeletes társasházban lakunk a másodikon, a gang dél-kelet felé néz, a kiugró fölött esőkivető van. Így délelőtti nap éri őket, az eső nem veri a növényeket (ergo naponta locsolom). Mivel az udvar zárt, széltől is védve vannak.

IMAG0239-001.jpg

IMAG0240-001.jpg

Már ültetéskor feltűnt, hogy a b rainbow tetves. Befújtam aeroszolos tetűirtóval, amitől a tetvek megdöglöttek, de majdnem a növény is. Megégette a leveleit, ez jó néhány héttel visszavetette a fejlődését. Egy hét múlva feltűnt, hogy itt is, ott is hiányoznak darabkák a levélből. Aztán egy fél levél is. Kisebb lyukak lettek a bishopon is. Meglett a tettes, egy zöld hernyó sárga csíkkal az oldalán. Minekután átkonvertáltam 3D-ből 2D-be, nem okozott több kárt. Most már van rajta két virág (még nem nyíltak ki teljesen).

IMAG0259-001.jpg

IMAG0298-001.jpg

A bishop baromi nagyra nőtt, most már 1 m fölött jár. kb 3 hete vannak rajta bimbók, lassan nyílik. A múlt héten nyíltak ki az első virágok, az egyikből lesz valami (a fotón látszik). Momentán 5 virág van rajta egyszerre, bízom benne, hogy lesz belőle termés. Naponta 1 liter víz simán eltűnik a bishopban, a rainbow is jól termel - méretével arányosan kevesebbet. Minden 3. nap kapnak virágzó növényeknek való tápoldatot.

 IMAG0297-001.jpgIMAG0302-001.jpg

Amint lesz érdemi fejlemény, dokumentálom."

Matyi a balkon (bocs, belvárosi gang) kategóriában éremesélyes.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr794613532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása