Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Palánták, a szépek

2015. május 10. - Chillcelona

Ezek a szép, nagy palánták. Na jó, kicsit nyurgák, de ez van. Már több hete szétszedtem őket és külön "házuk" van. Volt idejük megerősödni. Locsolóvízbe tápot tettem. A Ferticare Starter 0,02%-os oldatával locsoltam. Ez egy foszfor túlsúlyos műtrágya, amelyik segít a gyökérképződésben.

Szombaton kiültettem őket. Elég jól állnak. Ma bolond egy szeles idő volt.

dsc_9318.JPG

Kalocsai merevszárú (édes fűszerpaprika). Azért kellett, mert mégiscsak nevetséges, hogy boltból kellett vegyek pirospaprikát a múltkoriban.

dsc_9319.JPG

dsc_9320.JPG

Jalapeno Early. Sokat várok tőle. Eddig a Jalapeno-k nemigen sikerültek.

dsc_9322.JPG

dsc_9323.JPG

Almási El Classico. A hagyományos. Mennyiség és minőség egyben, amit várok tőle. A múltkoriban egy új kolléga kérte hozzak neki pár erős csípős palántát. Új volt a szakmában. Miután felvilágosítottuk, hogy az erős mást jelent, mint amire ő gondol (az idén ilyen lesz Habanero Chocolate a maga 300 ezer+ SHU értékével), utána már megelégedett a közepesen csípőssel is. Ez enyhének számít a maga becsült 5-10 ezres SHU értékével.

dsc_9324.JPG

dsc_9325.JPG

 

Cayenne Long Slim. Az egyik kedvencem. Jó ízű, ehető (közepesen) csípős, bőtermő és lehet szárítani.

dsc_9326.JPG

dsc_9327.JPG

Ancho Magnifico. Ez az utolsó mohikán. Ez az egy szem kelt ki abból a pár magból, ami még maradt a 2011-es csomagból. Nagy méretű, enyhén csípős ezért van mit enni belőle és nem csak fűszereként funkcionál. Ha jól emlékszem hibrid, ezért nem lehet a magját megszedni.

dsc_9328.JPG

dsc_9329.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr997448614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása