Stratis chili barátok

Stratis chili barátok

Kezdet

2012. március 04. - Pálutcai Laci

Az elmúlt évben 3 Dél-Kelet Ázsiából hozott chili fajtával próbálkoztam. Mindháromból palántákat neveltem és adtam Stratisos kollégáimnak, akik nagy lelkesedéssel nevelték fel a növényeket és többször is beszélgettünk a paprikák fejlődéséről és a terméseket is nagy örömmel mutogattuk egymásnak.

A kezdeti sikeren felbuzdulva hoztuk létre a Stratis Chili Barátok Körét, röviden SCBK :) Az idei évnek már szervezettebben kezdtünk neki. A világhálón találtam egy finn srác oldalát, ahol óriási választék található különféle chilikből.

Rendeltem is 7 fajtát rögtön, amik pár nap múlva kis borítékban megérkeztek. Bónuszként még további 2 fajtát is küldött a srác. Szóval pont két hete február 19.-én elültettem a 9 féle magot, akarom mondani 10 félét, mert közben megtaláltam tavaly Zolcsitól kapott chillimet, amit üdülése során Zalakaroson vett és ezt is elültettem. Ennek még a fajtáját nem tudtam beazonosítani ezért hívjuk egyelőre Zolcsi-félének. A következőkben ezeknek a fejlődését fogjuk nyomon követni itt.

Február 19.-én egynapos vízben áztatást követően elültettem a magokat. Erre a már kipróbált és jól bevált speciális földet használtam, amit kertészetekben mindenhol lehet kapni, legalábbis az Oázis Kertészetben biztosan.

Ez a föld kifejezetten vetéshez és palántaneveléshez való. Nagyon tőzeges emiatt laza szerkezetű. Így a csírázó növények könnyen elő tudnak bújni. A talaj lazasága miatt a növények gyökere is gyorsabban és erősebbre fejlődik. A tőzeg miatt a föld tápanyagtartalma is rendkívül magas.

A cserepek tetejére a nagyméretű tejfölös pohár műanyag zárófedelét tettem, ezzel is egyfajta "üvegház-hatást" létrehozva.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagamorich.blog.hu/api/trackback/id/tr764289061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása